Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


fák, cserjék

2011.02.22

A fák,cserjék és bokrok a legkülönbözőbb funkciókat látják el kertünkben.

A dekoratív, külön álló fák igen vonzó látványt nyújthatnak. Ökológiai szempontból különösen értékesek a bokrok, ha azokat sokszínű sövényként ültetik el.

Itt is a természet a példa: A szabad természetben kizárólag sokszínűen összetett, változatos és jól strukturált vegyes cserjéket találhatunk. Az ilyen sövények egyrészt számos állatfajnak szolgálnak táplálékul és menedékül, másrészt pedig változatos látványt nyújtanak, így a kertészkedők nagy örömére szolgálnak.

A gyermekek számára pedig ágak, fűzfavessző, levelek, virágok és gyümölcsök formájában kínálnak játéklehetőséget. A bozót kedvelt játszótér; rejtekhelyeket és biztonságot nyújt. A fiatal természetbúvárok érdekes felfedezéseket tehetnek, tapasztalatokat szerezhetnek a természetben.

A helyesen kialakított sövény javítja a kerti klímát, és nedvességet nyújt. A változatos sövény egész évben gazdag virágdíszbe burkolózik, gyümölcsöt ad, és vonzza a különféle madarakat. A sövény továbbá a környezetünk, szomszédok és járókelők bepillantása elől is véd.


Gyökerek

Nönényszobrok.
f-1-novenyszobor.jpg
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.