Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


színes madarak

2011.04.12

 

                                                  
 

 

Rozella papagáj.

Rozella papagáj

 

Szivárványcsőrű tukán

Belize nemzeti madara megtalálható Dél-Mexikótól Venezuelán át egészen Kolumbiáig. A szivárványcsőrű tukán szereti a társaságot és csak ritkán látható egyedül. Igaz, általában 6-30 fős csoportokban tanyáznak, ritkán lehet őket repülni látni, ugyanis inkább fáról-fára ugrálva haladnak.

 

Szivárványcsőrű tukán

 

 

Aranyfácán

Az aranyfácán vagy más néven kínai fácán főként Kína nyugati hegyvidéki részein él. A kakasok bizony háttérbe szorítják színezetükkel a tyúkokat, ugyanis míg ők csodás aranyszínű tollazatban tündökölnek, addig a tyúkok egyszerű barna tollakkal ékeskedhetnek.

Aranyfácán

 

 

Pápapinty

Szó szerint díjnyertes példány a pápapinty, ugyanis Észak-Amerika legszebb madarának választották. A kardinálispintyfélék családjába tartozó állat legtöbbször az Egyesült Államok déli részén figyelhető meg. Régebben a igen kedvelt háziállat volt, ám mára már tilos a befogása.

 

Pápapinty

 

Arany aratinga

Az aranyaratinga vagy másnéven aranypapagáj Brazilia magasan fekvő esőerdeiben él, az erdőirtások és a befogások miatt szintén a veszélyeztetett fajok közé tartozik. Az aranartinga a papagájok közt szoktatlan módon neveli az utódjait, ugyanis egy párnak több másik madár is segít a gondozásban.

Arany aratinga

 

Nagy paradicsommadár

A nagy paradicsommadár a legnagyobb tagja a Paradisea nemzettségnek, ami hét különböző Paradisea fajt számlál. A paradicsommadarak Új-Guineában és az indonéz Aru-szigeteken fészkelnek. Bár a hím és a nőstény madár tollazatában találhatók különbségek, mindkettő sárga és kék színben pompázik.

Nagy paradicsommadár

 

 

Rózsásfejű törpepapagáj

A rózsásfejű törpepapagájuk eredeti nevüket (peach-faced lovebird) szeretetteljes viselkedésük miatt kapták. Ezeknek a madaraknak tizenkét különböző fajtája és Dél-Afrikában, melyekben közös tulajdonság, hogy ragaszkodók és szeretik a társaságot. Remek háziállatok abban az esetben, ha sokat figyelnek rájuk vagy párban élnek.

Rózsásfejű törpepapagáj

 Kis paradicsommadár

Kis paradicsommadár (Paradisaea minor)

oh ember

Érinthetetlen

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.