Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


vadkender,marihuana

2011.04.28

Végre itt a teljes igazság – a marihuánáról!

 

Jobb, ha nem hagyod magad megtéveszteni, ez a kábítószer igenis veszélyes.
Rendszeresen találkozunk az ismeretségi és a baráti körünkben olyanokkal, akik kiállnak mellette, sőt támogatják a marihuána fogyasztását.

Legutóbb már azt is hallhattuk, hogy a marihuána gyógynövény. Rengetegen kiállnak amellett, hogy a marihuána enyhíti a fájdalmat és legalizálni kellene, mert egyáltalán nem veszélyes.

Íme az igazság!

1. Tévhit
A marihuána szívásának orvosi haszna van.

.
Nem igaz!
Az elszívott marihuánáról hivatalosan sosem ismerték el, hogy bármiféle gyógyhatása volna. A marihuána több mint 400 összetevőből – köztük hatvannál is többféle kenderalkaloidából, úgynevezett kannabinolból – álló, rendkívül bonyolult szer, amely égés közben mintegy kétezerféle vegyületté alakul át.
.
Az orvosok egyet értenek abban, hogy a szájon át adagolt THC (delta-9-tetrahidrokannabinol, a marihuána legfőbb pszichoaktív alkotórésze) bizony esetekben hatásos gyógyszer lehet, ám a marihuána szívása nem az. Sőt az elfüstölt marihuána egyéb, mérgező összetevői növelik a tüdőgyulladás kockázatát, és gyengítik a rákos és AIDS-es betegek immunrendszerét.

Egyértelmű válasz: Orvosi célra alkalmatlan.

2. Tévhit
A marihuána nem ártalmas.

Nem igaz! Azoknál a fiataloknál, akik sohasem dohányoztak, de füvet rendszeresen szívtak, gyakorta feji-nyaktáji rák alakul ki; ilyen daganatot eddig gyakorlatilag csak hatvan évnél idősebbeknél láttak.

Az orvosok felfigyeltek arra, hogy azok a csecsemők - akiknek az anyukája terhessége alatt vagy nem sokkal a fogamzás előtt marihuánát szívott - általában kisebbek és hajlamosak az álmatlanságra és az éjszakai sírásra.

Kamaszkorú marihuánázókná
l a vizsgálat szerint még hat héttel a napi kábítószerezés beszüntetése után is kimutatható az emlékezetvesztés. A gyakori THC-bevitel megzavarhatja a petesejtek érését és csökkentheti az ondóban a spermiumok számát.

Tudósok megállapítása: „A marihuána toxicitása ma már kísérletileg és klinikailag is bizonyított. Ez a kábítószer károsan befolyásolja a központi idegrendszert, a tüdőt, az immunműködést és a termékenységet.”

3. Tévhit
Jobb marihuánát szívni, mint a cigarettát.


Nem igaz!
A marihuánafüstben lévő, tüdőrákot okozó kátrányféleségek sokkal veszélyesebbek, mint a cigarettában lévők. A marihuánás cigarettának nincsen füstszűrője, és másképpen is szívják. A közönséges cigaretta füstjét a dohányos csak rövid időre szívja le, majd ezután kifújja. A marihuánafüstöt ezzel szemben tovább tartják tüdejükben, így a kátrány könnyebben fejtheti ki káros hatását.

A Magyar Orvosi Kamara szerint: „Egy marihuánás cigaretta háromszor több kátrányt juttat a szervezetbe, mint egy hagyományos, dohánnyal töltött cigaretta. A légutakban visszamaradt kátrány mennyisége is háromszor akkora. A krónikus marihuána szívás ezért fokozza a szív- és érrendszeri betegségek, a hörghurut, a tüdőtágulás és valószínűleg a tüdőrák kockázatát.”

4. Tévhit
A marihuánára nem lehet rászokni.

.
Nem igaz!
A marihuánafogyasztók 92 százaléka függő, 40 százalékuk pedig a szer fokozottan súlyos rabjának tekinthető. Megvonási tüneteik között álmatlanság, éjszakai izzadás, levertség, étvágytalanság szerepel.
.
A marihuána THC- tartalma az agynak pontosan azokat a „jutalmazási” területeit aktiválja, mint a kokain, a heroin, az amfetaminok vagy az alkohol, s hasonló mennyiségben szabadít fel ugyanolyan vegyületeket. E hatás vélhetőleg az összes drognak közös és alapvető sajátsága, amely kellemes „flasht” idéz elő, és függőséget alakít ki az emberben.

5. Tévhit
Az engedélyezés megakadályozná, hogy a „lágy” szereken élők rászokjanak a „kemény” drogokra.


Nem igaz!
Az engedélyezés sok ezer újabb fogyasztónak adna zöld utat, egyben megszűnne a törvény visszatartó ereje, amely jelenleg sok fiatalt segít abban, hogy sikerrel ellenálljon a csábításnak. Mindig lesznek olyan kábítószeresek, akik keményebb drogokra akarnak áttérni, mihelyt hozzászoknak egy gyengébb szer hatásaihoz.

6. Tévhit
Néhány országban már bevált a marihuána engedélyezése!

.
Nem igaz!
Hollandiában a marihuánát különválasztották a kemény kábítószerektől, azt remélve, hogy ezzel távol tarthatják a fiatalokat a keményebb drogoktól. Amszterdam 400 kávéháza közül azonban sokat a szervezett bűnözők láttak el, akik árusítani kezdték a keményebb kábítószereket is. Mára a helyek több mint harmadát bezáratták, de a város nyakán maradt hatezer kábítószerfüggő; ők követik el a vagyon elleni bűncselekmények mintegy 15 százalékát. Amszterdamot maga a holland igazságügyi minisztérium nevezte „a bűnözés európai fővárosának”.

Alaszkában
is egyszer legalizálták a marihuánát a felnőttek körében, aminek hatására megnőtt a bűnözés, és a 12 és 17 évesek közötti korosztályban a kábítószeresek aránya.

7. Tévhit
A marihuánafogyasztók csak önmagukat veszélyeztetik.

Nem igaz! A marihuána másoknak éppúgy bajt okoz, mint azoknak, akik szívják. Sok országban – az alkoholt nem számítva – ez a legelterjedtebb drog, amelyet a közlekedési balesetet okozó emberek szervezetében kimutatnak.

Forrás anyagok:
- Brit Orvosi Kamara (Peter Cardy, a brit Szkelrózis Multiplex Társaság vezetője)
- Mississippi Egyetem kutatói
- 1992-es párizsi nemzetközi szimpózium hivatalosan elfogadott adatai (közel 50 kutató értékelése alapján)
- John Henry londoni professzor, Brit Orvosi Kamara
- Sydneyben működő ausztrál Országos Kábítószer- és Alkohol kutató Központ 1996-ban megvizsgált 200 marihuána fogyasztót.
Kutatás vezetője: Wendy Swift pszichológus
- Heather Ashton professzor asszony, Newcastle-i Egyetem pszichofarmakológusa.
- Dr. Farkas Kornélia, a szegedi Ifjúsági Drogambulancia munkatársa
Brit kormányfelmérés. David Moller azonos témájú publikációi

forrás:Metropolita

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

http://www.greencityshop.com

(Magdi, 2015.06.04 21:25)

Igenis a marihuana egeszseges,de nem elfustolve,az abbol keszult olaj kuralja a rakot. A marihuana nem okoz rakot a dohanyosoknal,viszont eros fuggeseget okoz,es depressziot ,ami miatt nem ajanlatos raszokni. A tudo rakot egyes esetekben cigarattaval hozzak kapcsolatba,sajnos ez cask feligazsagminden betegseg pszihoszomatikus ,tehat a tudatunkbol.lelekbol elraktarozott megelt traumakbol alakukitjuk ki. A cigarettaban igazan a fuztszuro ami rengeteg kemiai anyagot tratalmaz,ez okozhat problemat ha az immune nem eleg eros. Amerikaban bizonyos allamokban mar rakos betegek kapjak a gogyszertarban. pl New Jersey.

tejóég

(lol, 2012.07.27 00:27)

Most ez komoly? Ez mind hülyeség, és teljesen egyoldalúan mutatja be a cuccot, csak fél információt tartalmaz... most nem kezdem el részletezni hogy mik, felesleges, de ha ennyire nem értetek hozzá ne irkáljatok, nézzetek utána rendesen, vagy ne egy ilyen komcsi módszerrel tálaljátok az információt!