Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


lombszedés eszközei

2011.11.06

A késő őszi lehulló faleveleket bizony fáradtságos dolog felszedni.Viszonylag könnyű a szilárd burkolatokról eltakarítani.Ebben az esetben gyakran csak seprűre,zsákra van szükségünk.Ám amennyiben a leveleket parkosított területről szeretnénk eltüntetni,úgy más eszközökre is szükségünk lesz.A füves területekről fel kell szedni a leveleket mert a fénytől és levegőtől elzárt gyep befülled és kipusztul.Ráadásul a nem kívánatos penészgombák tenyészterületévé alakul a vastag,nedves rothadásnak induló lomb.

Legtöbben ilyenkor hagyományos gereblyét vetnek be.Sokkal egyszererűbb,ha kifelyezetten lombgyűjtésre kifejlesztett szerszámokat használunk.Sok időt nyerhetünk és kevesebb fáradsággal végezhetünk a feladattal.

Melyek ezek a szerszámok?
Vannak kézi és gépi eszközök.Ha a takarítandó felület kicsi,elegendő egy hagyományos gereblye.De van olcsó célszerszám a kis területek gereblyézésére is.
Lombseprűk:Egy hosszú fanyél végére erősíthető fém vagy műanyag,legyezőre emlékeztető formájú seprű.

Lombseprű erősített MUTA  
Fűgereblyék:
Ezeknek hosszabbak a fogaik és szélesebbek.Készülhetnek fémből,műanyagból,fából.Az egyszerűbb szállítás és tárolás érdekében érdemes a drágább szétszerelhető típusokat választani.Ezek is jól használhatól levelek gereblyézésére.

Vannak motoros fűgyűjtők is.Ezeket csak nagyobb területek takarításához érdemes beszerezni,mert nem olcsók és karbantartásuk,tárolásuk is plusz feladatot jelent.Ezek készülhetnek elektromos vagy benzines motorral.

PowerPlus lombszívó 3000W POWXG4035

 

 

network.hu

HULLÓ FALEVÉL

network.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.