Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NYITÓOLDAL

 

illat.hu oldalkalauz►

Hobbi kertészkedők részére írunk néhány tanácsot.Oldalunk folyamatosan fog bővülni.
Hírlevelünkre a "levelezőlista" kitöltésével tudnak jelentkezni. 

Clematis Armandii Apple Blossom (evergreen)

Mi az illat?

A parfümillat finom illatok bonyolult keveréke, amelyek arányát a legnagyobb gondossággal állították össze úgy, hogy elérjék a kívánt hatást. Érzékeink közül a szaglás az, amely a legerősebb emlékeket képes felidézni bennünk. A szaglás útján szerzett élményeink egy pillanat alatt képesek elrepíteni minket távoli helyekre és időkbe. Az illatokkal újra átélhetjük a szerelem, az öröm vagy éppen a fiatalság érzését.

A parfümillat hatására agyunk egy olyan képfolyamot alkot, amely előhívja az adott illathoz kötődő élményeket és helyeket.

A parfümillat hatással van a stresszre, a koncentrációs képességünkre, képes megváltoztatni a kedvünket és felidézni emlékeinket.

Egy parfümillat élete

A parfümillat egyélő, vibráló és eleven dolog. Nem túlzás azt állítani, hogy saját életét éli, hiszen folyamatosan változik a bőrön.

A parfümről alkotott első benyomás sohasem lehet pontos, mert az illat tervezője úgy alkotta meg az illatot, hogy az három fázisban fejtse ki teljes hatását. A nemes parfümillat számos különféle illat (más néven "jegy") rafinált és a végletekig kiegyensúlyozott keveréke. 

A parfümillat mindig három fázisból áll: a "fejjegyből", a "szívjegyből" és az "alapjegyből".

Amikor először használ egy parfümöt, azt az illatot érzi, amit a parfümök készítői úgy hívnak: "fejjegy". A "fejjegyet" általában friss és könnyed illatok uralják, ez alkotja a parfümről szerzett első benyomásunkat. A fejjegy tűnik el a leghamarabb, 15 perc elteltével általában már nem is érezhető.

A következő fázis a "szívjegy". Ahogy a nevéből is kitűnik, ez a parfüm szíve. Ebben a fázisban kibontakozik és harmóniába kerül a parfüm a bőrrel. A parfüm szívjegye általában 2-4 órán át érezhető.

A parfüm utolsó fázisa a megnyugvás, más néven "alapjegy", amelynek során csak a legerősebb illatok maradnak meg a bőrön, és gyakorolnak hosszan tartó benyomást a külvilágra. Az alapjegy általában 4-6 óra elteltével alakul ki, és fokozatosan tűnik el.

virag-heliconia.jpg

www.illat.eoldal.hu

 

Cikkek

illatszerek

2011.02.20

amit érdemes tudni az illatszerekről
rozsa.21jpg.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NYITÓOLDAL | Hozzászólások: 0

virág és oldalkalauz

2012.05.14

labdarozsa.jpg orhidea20.jpg  Rosa Stormy Weather™

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: NYITÓOLDAL | Hozzászólások: 0