Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


riói karnevál

2011.04.28

óra: www.clocklink.com/clocks/0052-orange.swf

Fantasztikus képek a Riói karneválról!

A riói minden idők leghíresebb karneválja - Rio de Janeiro a farsangi szezon legizgalmasabb városa, ilyenkor ugyanis látványos jelmezekbe öltözött szambatáncosok lepik el az utcákat. A parádé fő helyszíne a másfél kilométer hosszú Sambadron, a brazil farsang főutcája, ahol a különböző szambaiskolák képviselői mérik össze tudásukat.
Habár a karnevál nagy múltra tekint vissza, a szambaversenyek csak 1928 óta hivatalos részei a felvonulásnak.

A verseny lényege, hogy minden nagy szambaiskola választ magának egy témát, amit zenével és természetesen tánccal jelenítenek meg; akár 10 kocsiból álló, négyezer táncost felvonultató bemutatókról beszélünk - iskolánként!
Természetesen, bárki táncra perdülhet, akinek kedve tartja - a mulatozás éjszakába nyúlóan tart, és nem kíméli se az ifjú, se az idősb nemzedéket…

A karnevál borsos ára ellenére - amit a főutca két oldalán elhelyezett tribünökre kell váltani - rengeteg, több tízezer túristát vonz. Sok híresség is rendszeresen felbukkan - idén például Gisele Bündchen, Matthew McConaughey, Camila Alves és Kevin Spacey is az első sorból élvezte a lenyűgöző karnevált.

 fel az oldal elejére

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.